متفرقه و عمومی

اطلاع رسانی در حوزه های عمومی

متفرقه و عمومی

اطلاع رسانی در حوزه های عمومی

قلعه تاریخی قلعه رودخان فومن


قلعه رودخان

 

 

قلعه رودخان

 

 

قلعه رودخان آرمیده در دل جنگل در دوره سلجوقیان این قلعه تجدید بنا شده و از پایگاه های مبارزاتی اسماعیلیان بوده است . بر روی سردر ورودی آن درج شده است که این قلعه در سال ۹۱۸ تا ۹۲۱ هجری قمری برای سلطان حسام الدین امیردباج بن امیر علاء الدین اسحق تجدید بنا شده است.

 

این کتیبه در موزه گنجینه رشت نگهداری می شود. قلعه رودخان نام قلعه ای تاریخی متعلق به دوران سلجوقی در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر فومن در استان گیلان است. این قلعه با ۲۶، هکتار مساحت بر فراز ارتفاعات روستای رودخان قرار دارد.دیوار قلعه ۱۵۰۰ متر طول دارد و در آن ۵ برج قرار گرفته شده است. در دوره سلجوقیان این قلعه تجدید بنا شده و از پایگاه های مبارزاتی اسماعیلیان بوده است.

 

بر روی سردر ورودی آن درج شده است که این قلعه در سال ۹۱۸ تا ۹۲۱ هجری قمری برای سلطان حسام الدین امیردباج بن امیر علاء الدین اسحق تجدید بنا شده است. این کتیبه در موزه گنجینه رشت نگهداری می شود. این قلعه در ارتفاعی بین ۶۶۵ تا ۷۱۵ متر از سطح دریا واقع شده است و در کنار آن رودخانه ای با همین نام جاری است.قلعه رودخان در۲۰ کیلومتری جنوب شرقی فومن از دهستان گوراب پس در بخش مرکزی شهرستان فومن قرار دارد. ارتفاع این قلعه بین ۶۵۵ تا ۷۱۵ از سطح دریا در خط الراس یکی از ارتفاعات منطقه واقع شده است

 

.در سمت راست قلعه، رودخانه ای به همین نام قرار دارد که از ارتفاعات سرچشمه گرفته و آب آن از جنوب به شمال در جریان است. علاقه مندان به دیدن قلعه بعد از عبور از شهر فومن، پس از گذشتن از روستاهای گشت، کر و محله، گشت رودخان، سیاه کش، گوراب پس، ملسکام و سعیدآباد به روستای قلعه رودخان رسیده و پس از گذشتن از حیدرآلات و طی سه کیلومتر جاده خاکی وارد اراضی پارک جنگلی قلعه رودخان شده و بایدمسیر ۵/۱ کیلومتری صعود تا محل قلعه را از راه پله احداث شده، عبور کنند. گفتنی است، قلعه رودخان از دو بخش تشکیل شده است، قسمت ارگ یا شاه قلعه در دو طبقه و از آجر ساخته شده که در قسمت غربی این بنا واقع است، قلعه کلا دارای دو ارگ شانزده قراول خانه است.

 

 

 

قلعه رودخان

 

 

در ورودی یا دروازه قلعه شمالی است و در دو طرف آن دو برج توپر بسیار عظیم ساخته شده است و بر بالای دروازه اصلی، کتیبه ای نصب شده بود که این کتیبه در حال حاضر در موزه رشت نگهداری می شود. برخی از ساکنین منطقه به این شایعه باور دارند که این قلعه را «جن ها» بنا کرده اند. آنها در باور خود، اظهار می دارند هیچ بنایی که توسط آدمیزاد بنا شده باشد، نمی تواند اینقدر دوام بیاورد.

 

بر اساس تحقیقات انجام شده، این دژ عظیم که به قلعه روخان (رودخان) موسوم است، طی وقایع و رویدادهایی که پس از دوره ساسانی به وقوع پیوست، تخریب شد، اما در قرن ۵ و ۶ هجری قمری و در زمان حکومت سلجوقیان تجدید بنا شد و به همین جهت در شمار قلاع اسمعیلیه مشهور است.

 

از روستای قلعه رودخان تا قلعه رودخان طبیعت بسیار زیبا و چشم اندازهای زیادی وجود دارد که توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند. در مسیر صعود به قلعه درختانی با قدمت طولانی به سمت آسمان قد علم کرده و نور از لابه لای شاخه های این درختان به پایین می ریزد.

 

خاطرنشان می شود: قبلا چشمه آبی که منبع اصلی آب قلعه بود، در حیاط قلعه دیده می شد و معروف است که این آب را با گنگ از ییلاق زردخونی آورده اند. این چشمه پس از زلزله سال ۱۳۶۹ گیلان خشک؛ اما بعدها به وسیله میراث فرهنگی گیلان احیا شده است.قسمت دوم قلعه، قسمت نظامی یا قورخانه است که در قسمت شرقی قلعه رودخان قرار دارد.

 

از وجوه جالب توجه در معماری قلعه رودخان کاربرد طاق های جناغی و انواع مختلف آن و نیز طرح های آجرکاری و سنگ چینی است که نشان از دقت نظر سازندگان آن دارد.گفتنی است، با توجه ویژه کار گروه گردشگری گیلان به اهمیت و جایگاه مهم بنای قلعه رودخان و نقشه آن در ایجاد یک قطب بزرگ گردشگری در استان همزمان با فعالیت های اداره کل میراث فرهنگی گیلان زمینه حضور و سرمایه گذاری بخش خصوصی در پارک جنگلی قلعه رودخان فراهم شده، به طوری که پیش طرح ایجاد تاسیسات اقامتی و پذیرایی در محدوده پارک جنگلی قلعه رودخان ارایه و نظر به ویژگی های استثنایی بنای قلعه رودخان و طبیعت بسیار زیبا و جذاب آن با اقوام های هماهنگ سازمان ها و ادارات دولتی نظیر منابaع طبیعی، محیط زیست، راه و ترابری و میراث فرهنگی و گردشگری در آینده نزدیک قلعه رودخان محیط پیرامون آن به یکی از قطب های مهم گردشگری در کشور تبدیل خواهد شد.

منبع: بیتوته


معرفی وبلاگ به موتورهای جستجو

معرفی وبلاگ به موتورهای جستجوگر

فهرست شدن مطالب وبلاگ شما در موتورهای جستجوگر در نهایت باعث افزایش بازدیدکنندگان وبلاگ  خواهد شد. در ادامه نحوه معرفی وبلاگ به سه موتور جستجوگر مطرح و محبوب که قابلیت جستجو در محتوای فارسی را دارند شرح داده خواهد شد.


معرفی به جستجوگر گوگل ( Google )
جهت معرفی وبلاگ به جستجوگر گوگل به این آدرس بروید و همانطور که در تصویر نیز پیداست آدرس اینترنتی وبلاگ را در قسمت URL و توضیحی مختصر درباره وبلاگ را به انگلیسی در بخش Comments بنویسید .. لازم به ذکر است که گزینه Comments اختیاری است و میتوانید آنرا پر نکنید. در ادامه کلمه موجود در تصویر را در زیر آن و دربخش مربوطه بنویسید و در نهایت دکمه Add URL را بفشارید تا پیغام مربوط به ارسال موفقیت آمیز آدرس وبلاگ به گوگل نمایش داده شود.

http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl


معرفی به جستجوگر یاهو ( Yahoo )
برای معرفی رایگان سایت یا وبلاگ به جستجوگر یاهو لازم است تا یک نام کاربری از یاهو داشته باشید که میتوانید از ایمیل یاهو یا آی دی پیام رسان یاهو( یاهو مسنجر) استفاده کنید. پس از رفتن به آدرس معرفی سایت به جستجوگر یاهو و ورود نام کاربری یاهوی خود و کلمه عبور آن وارد صفحه ای دیگری خواهید شد که میتوانید آدرس وبلاگ خود را ثبت کنید.  این صفحه دارای دو ورودی است که میبایست در روبروی عبارت Submit a Website or Webpage  را انتخاب و آدرس وبلاگ خود را وارد کنید. همچنین گزینه دیگری برای ورود آدرس RSS وبلاگ نیز وجود دارد که البته اختیاری است ولی پر کردن آن به جستجوی بهتر مطالب وبلاگ شما کمک خواهد کرد. پس از ورود آدرس وبلاگ دکمه Submit URL را بفشارید تا صفحه دریافت موفقیت آمیز آدرس وبلاگ شما توسط یاهو نمایش داده شود.

http://siteexplorer.search.yahoo.com/submit

 

معرفی به جستجوگر مایکروسافت( Msn  و  Bing )
معرفی وبلاگ به جستجوگر مایکروسافت ( MSN و Bing ) بخصوص از این جهت که جستجوگری در حال پیشرفت است و احتمالا نقش بیشتری در نسخه های جدید سیستم عامل ویندوز بازی می کند توصیه می شود. برای معرفی وبلاگ به آدرس معرفی سایت جدید به این جستجوگر رفته و همانطور که در تصویر زیر نیز پیداست روبروی عبارت Characters کلمه نوشته شده در تصویر بالای آن و در پایین عبارت Type the URL of your homepage آدرس وبلاگ خود را وارد کنید سپس دکمه Submit URL را بزنید.

http://www.bing.com/webmaster/SubmitSitePage.aspx

نکات و موارد مهم

  • معرفی کامل و ایندکس مطالب وبلاگ شما توسط موتورهای جستحو بین پانزده روز تا دو ماه پس از معرفی آدرس وبلاگ به طول می انجامد بنابراین برای مشاهده مطالب وبلاگ در نتایج جستجو مدتی زمان لازم است. همچنین میتواند با در جستجوگر گوگل با جستجوی عبارت site:yourblog..blogfa.com از ایندکس شدن و شناخته شدن وبلاگ شما توسط این موتور جستجوگر اطمینان حاصل کنید و در دیگر موتورهای جستجوگر نیز میتوانید مستقیما آدرس وبلاگ خود را وارد کنید.
  • برای کسب موقعیت بهتر در موتورهای جستجو بهتر است زمانی اقدام به معرفی وبلاگ خود کنید که وبلاگ شما حداقل دارای پنج یا ده مطلب باشد . بسیاری از اوقات وبلاگهای بدون محتوا توسط موتورهای جستجو ایندکس نشده و یا از نتایج جستجو حذف می شوند.
  • از دوستانتان که دارای وبلاگ یا وب سایت هستند بخواهید که به وبلاگ شما لینک بدهند و شما نیز میتوانید متقابلاً اینکار را برای آنها انجام دهید. تعداد لینک بالاتر به کسب موقعیت بهتر در نتایج موتورهای جستجوگر کمک میکند.
  • از معرفی بی دلیل و متعدد وبلاگ خود به موتورهای جستجوگر پرهیز کنید اینکار هیچ کمکی به شما نمی کند. در عین حال اگر پس از ده ماه وبلاگ شما در نتایج جستجو ظاهر نشد میتوانید مجددا اقدام به معرفی وبلاگ خود کنید.

منبع:http://www.blogfa.com

نیشابور ابر شهر تاریخ ایران


تاریخی با شکوه - نیشابور ابر شهر تاریخی ایران زمین

 

اولین حکومت ایرانی بعد از تسلط اعراب در سرزمین خراسان و به پایتختی نیشابور بر سرکار آمد و زمینه استقلال ایران زمین را از زیر سلطه جابرانه اعراب و خلفا فراهم نمود

اولین دانشگاه ها قبل از نظامیه ها در کل گستره جهان اسلام در این منطقه تاسیس شد. 33 مورد اولین دانشگاه هایی که تاسیس شد تماما توسط ایرانیان شالوده ریزی گردید. تمامی آنها در این منطقه و توسط خراسانیان و 27 مورد آن در شهر نیشابور به وسیله فرهنگمداران این شهر تاریخی ساخته شد.

سنایی ، عطار و مولوی یعنی سه ضلع مثلث ادبیات عرفانی ایران زمین از این منطقه برخاسته و ادبیات فارسی را عطر آگین و چونان میراثی گرانسنگ به جهان و به بشریت هدیه نمودند.

در هجرت تاریخی امام رضا (ع) از مدینه به مرو ، تنها این خاک پر آوازه بود که هم عطر به شمیم حدیث سلسله الذهب و هم متبرک به منزلگاه آن منادی ایمان و آن فریادگر توحید در زیر گنبد فیروزگون نیشابور گردید

نیشابور علیرغم ویرانی در سال 1685 (هخامنشی) توسط غزها و در سال 1748 (هخامنشی) توسط مغول ها و زلزله های سهمگین ققنوس وار از دل خاکستر سربراورده و همچنان بعنوان قطبی جمعیتی ، فرهنگی و علمی درخشیده است.


 

نیشابور در گذر تاریخ

 

دوران اساطیری:

 اولین کسی که قهندژ (نیشابور) را بنا نهاد انوش ابن شیق ابن آدم بود

فردوسی بزرگ چندین بار در شاهنامه خود از نیشابور یاد میکند:

ز جیحون گذر کرد بر سوی بلخ               چشیده ز گیتی بسی شور و تلخ

وزان سو به نیشابور ، شاه                    بیاورد پیلان و گنج و سپاه

 

دوران تاریخی :

بطلمیوس مورخ و جغرافی نویس مشهور دوره باستان از نیشابور به نیکی یاد می کند. در دوره قبل از اسلام نیشابور بعنوان ابرشهر به خصوص در دوران حکومت سلسله هخامنشیان و ساسانیان بوده است.

 

دوران صدر اسلام تا حمله مغول:

بنا بر نوشته مورخان عرب زبان نیشابور در این زمان از قاهره بزرگتر ، از بصره جامع تر و از قیروان عالی تر و از بغداد پرجمعیت تر بوده است.

در نیشابور این دوره 44 محله بزرگ – 50 خیابان اصلی ، مسجدی ممتاز و کتابخانه ای با شهرت جهانی وجود داشته است. مقدسی میگوید هر یک از محله های نیشابور به تنهایی به وسعت شیراز آن زمان (یکی از شهرهای بزرگ آن دوره) بوده است.

 

ورود امام رضا (ع) به نیشابور:

در سال 1337 هخامنشی نیشابور به قدوم امام (ع) مزین شد. حدود 20 هزار نفر قلمدان مرصع و اهل معرفت به استقبالش آمدند و با اصرار خواهان حدیثی از ایشان شدند و امام (ع) حدیث سلسله الذهب را هدیه کرد تا این شهر علم و دانش در دوره های بعد نیز به عنوان تابلو زرین تمدن اسلامی مطرح شود.

در سال 1352 هخامنشی عبداله طاهر در این شهر آبادانی فراوانی ایجاد کرد و شهر و قصر معروفی به نام شادیاخ بنا کرد

نیشابور در زمان صفاریان ، ساسانیان ، غزنویان ، سلجوقیان و خوارزمشاهیان نیز از مرکزیت و شهرت بسزایی برخوردار بوده بویژه در زمان سلجوقیان و طاهریان لقب پایتخت را گرفت و 2 مرتبه پایتخت خاک پارسیان شده است.

در حدود سال 1574 هخامنشی رونق بازار نیشابور به حدی بود که در سرزمین عربستان تمام داد و ستدهای بازرگانان با سکه های طلای نیشابور صورت می گرفت. علاوه بر اهمیت اقتصادی نیشابور در این دوران این شهر به همت خواجه عبداله نظام الملک عنوان دارالعلم جهان را به خود گرفت

 

مطلب بعدی : فتنه غزها و یورش مغول ها به نیشابور و دوران بعد از حمله مغول

 

پی نوشت:

واقعا می گم کمتری شهری در ایران هست که اینچنین حرف ها برا گفتن داشته باشد…فیروزه اش که در دنیا مانند ندارد…تاریخش که ابرشهر ایران است و کتاب ها برایش به چاپ رسیده و دو مرتبه پایتخت ایران زمین بوده و نامش در کنار بزرگترین شهرهای دوران خود بغداد و ری آمده…فرهنگ و مردمانش که افرادی چون خیام و عطار و… را در دامنش پرورانده…برخورداری از طبیعت خدادی آن همچون بینالود و آب و هوای بی مانندش که زیباترین طلوع را در کنار غروب بغداد دارد…سوغاتی مخصوصش چون ریواس که با این کیفیت و مزه در جای دیگری نیست…شهر حدیث ساسلة الذهب است که پذیرای امام شیعیان با چند هزار قلم به دست و کاتب بوده است…برای من که نیشابوری ام افتخار است زندگی در کنار این همه موهبت و زیبایی…قدرش را بیشتر بدانیم و برای پیشرفتش بکوشیم…